Alles ‘in the cloud’

CloudAfgelopen week ben ik ‘gered’ door ‘the cloud’. Lang leve systemen als Dropbox en iCloud. Een  inbraak is zo gepleegd. Weg laptop en iPad. En dan? Je denkt hoop gedoe. Maar eigenlijk maakt de Cloud het leven makkelijker.

Een andere laptop en iPad is snel te regelen. Je sluit het aan, logt in met je gegevens. En hop: alles weer in orde. Nu wordt er gelukkig niet dagelijks ingebroken. Maar een computercrash zit toch in een klein hoekje. Of een kop koffie die omvalt over je spullen. Het gebeurt waar je bij bent. En heb jij nu wel echt je back up gedraaid? En nog één: heb jij de back up die je wekelijks draait wel eens echt ‘getest’?

Wat betekent de ‘cloud’ nu eigenlijk?

Voorheen betekende dit net zoiets als de term ‘internet’. Inmiddels noemen we het ook wel een netwerk. Soms zelfs een dataopslag. Veel bedrijven zijn huiverig voor de veiligheid, maar ook dat is inmiddels goed geregeld. De cloud past perfect bij het nieuwe werken. Vanaf elke locatie toegang tot je documenten is daarmee het grootste voordeel.

Je hoeft immers weinig meer heen en weer te mailen. Dat scheelt weer een volle mailbox. Ook prive werkt het goed wanneer je foto’s wil delen met je vakantiegenoten.

Wil je nog meer weten? Kijk eens naar dit fimpje:

Als de inbrekers zo brutaal zijn nog een keer te komen… dus ben ik in ieder geval nu goed verzekerd. En alles staat weer in de Cloud!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s